Cradle to Cradle Innovaties

Cradle to Cradle innovaties zijn in volle opgang. Op 15 november vond de C2C Innovation Celebration in New York plaats. Dit prestigieuze evenement werd georganiseerd door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute (California) om een eerbetoon te geven aan de leiders en de winnaars van de Cradle to Cradle innovatie challenge bekend te maken.

Behalve door grote namen als Michael Braungart en William McDonough werd het evenement ook bezocht door marktleiders van over de hele wereld om ervaringen te delen en de jaren van innovatie door ‘s werelds grootste bedrijven te vieren. De burgemeester van New York, Michael Bloomberg en Wendy en Eric Schmidt (de CEO van Google) waren eregasten op het evenement.

VIP-gasten waren Rosario Dawson, Anna Getty, James Hackett, Susan Sarandon, Frederique van der Wal en Elettra Wiedemann. De muziek werd verzorgd door Chuck Leavell, milieu-lobbyist en voormalig toetsenist van de Rolling Stones.

De dag ervoor was EMG ook aanwezig bij een exclusieve bijeenkomst van Europese ondernemers in het Steelcase Work-Life Center. Op dit evenement werd de paneldiscussie geleid door Jo Confino, hoofdredacteur van de Guardian en voorzitter & hoofdredacteur van Guardian Sustainable Business.

EMG nam ook deel in het rondetafelgesprek over de marketing van Cradle to Cradle en duurzaamheid dat in het kantoor van Perkins en Will werd gehouden. De groep, voornamelijk professionals uit het bedrijfsleven en NGOs wisselden van gedachten over kansen en uitdagingen bij het promoten van Cradle to Cradle en hoe een succesvolle implementatie versneld kan worden.

Bridgett Luther, voorzitter van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, zei over EMG: “Wij herkennen het feit dat een effectieve positionering en goede communicatie essentieel zijn voor het realiseren van het volledige commerciële potentieel van de Cradle to Cradle certificering. En EMG is voor ons een geweldige partner om bedrijven te helpen dit te bereiken.”

Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute is een internationale non-profit organisatie die werd opgericht om de Cradle to Cradle Certified Product Standard te beheren. Het werd mede opgericht door William McDonough en Michael Braungart met steun van Robert F. Kennedy Jr., Wendy Schmidt en Brad Pitt.