MVO Midden Oosten

MVO Midden Oosten, EMG voorzitter van MVO congres in Qatar.

Daan Elffers, de CEO van EMG, was voorzitter van het MVO congres in Qatar van 2013. De conferentiedeelnemers bogen zich tijdens het evenement over een van de grootste vragen die organisaties hebben over MVO: hoe kan het gedachtegoed omgezet worden naar een daadwerkelijke waarde?

Tijdens de presentaties en paneldiscussies kwamen een aantal kernpunten aan de orde:

“Sommige voordelen van MVO hebben een duidelijke directe financiële waarde, ook al is die moeilijk te meten.”

Zeina Abou Chaaban is de oprichter van Palestyle, een kleine haute couture modebedrijf uit de Arabische Emiraten. Haar bedrijf helpt lokale vrouwen door ze een baan te bieden. Zo borduren de dames voor het modebedrijf traditionele Arabische designs. Zeina legde uit ze deze manier gebruikt om  het merk nog unieker te maken en klanten aan te spreken. De borduursels zijn immers authentiek en een extraatje  en komen nog eens bovenop de goede kwaliteit van de kleding. Het is geen vervanging voor de kwaliteit en dat wordt duidelijk gecommuniceerd.

“Om de waarde van MVO te optimaliseren, moeten de duurzame activiteiten in lijn zijn met de bedrijfsstrategieën en organisaties moeten op lange termijn leren denken.”

Dit statement werd gemaakt door Noor Sarafi van het International Medical Center, een privaat ziekenhuis in Jeddah, Saoedi-Arabië.  Ze benadrukte hoe belangrijk een gestructureerde benadering van MVO is. Het is moeilijk om een prijs te hangen aan MVO, maar met de juiste data, ervaring en expertise kan het wel. Het belang van het bijhouden en meten van data werd nog eens aangezet door professor Dima Jamali van de American University of Beirut die zich baseerde op haar werk voor de Olayan business school.

Immateriële waarde kan de belangrijkste waarde zijn.

De organisatie van Amar Benaissa, INJAZ, werkt samen met het bedrijfsleven om het aan onderwijs en werk met kinderen in de klas te koppelen. Hij ziet dat de grootste waarde van de betrokken bedrijven zit in de motivatie en betrokkenheid van werknemers.

Click here to read the full article (in English).