MVO: Prins Pieter-Christiaan van Oranje voorzitter adviesraad

MVO: Oprichter Daan Elffers met Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau (voorzitter adviesraad)
MVO: Oprichter Daan Elffers met Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau (voorzitter adviesraad)

ZH Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau is benoemd tot voorzitter van de adviesraad van EMG, een toonaangevend internationaal adviesbureau voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Leden van de adviesraad zijn onder meer de prominente investeerder Gerrit Heyns en de voormalige Deense minister voor milieu, Ida Auken.

Drs. Daan Elffers, oprichter van EMG: “Wij zijn zeer verheugd dat Prins Pieter-Christiaan ervoor gekozen heeft om voorzitter te worden van onze nieuwe adviesraad. Hij weet zich gesteund door zeer deskundige opinieleiders als Gerrit Heyns en Ida Auken.”

Prins Pieter-Christiaan: “EMG behoort tot de hoogst aangeschreven adviesbureaus die gespecialiseerd zijn in MVO en duurzame groei. Met hun unieke benadering van economische ontwikkeling is EMG proactief het landschap van MVO aan het veranderen ter verbetering van de samenleving en het milieu. Ik ben vereerd tot voorzitter van de adviesraad te zijn benoemd en kijk ernaar uit om meer betrokken te zijn bij hun werk.”

Adviesraad EMG, van links naar rechts: Gerrit Heyns, Ida Auken, Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau (voorzitter)
Adviesraad EMG, van links naar rechts:
Gerrit Heyns, Ida Auken, Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau (voorzitter)

Raadslid Gerrit Heyns, door het Britse Institute of Chartered Accountants erkend als één van de dertig meest invloedrijke personen in de mondiale financiële sector en een bekende pionier op het gebied van economische ontwikkeling en duurzaamheid, verklaart: “Vanuit het perspectief van systeemdenken zijn de economische, sociale en milieukundige gevolgen van de snelgroeiende vraag in deze steeds meer verbonden wereld, immens. EMG werkt aan een beter begrip van de transitie naar duurzame groei wat ik zeer onderschrijf. Door deel te nemen aan hun werk en aan het brede debat ondersteun ik hun inspanningen.”

Parlementslid Ida Auken, de voormalig Deense minister voor milieuzaken en door het World Economic Forum erkend als een Young Global Leader, zegt: “Het is een belangrijke taak om bedrijven te ondersteunen bij het maken van de transitie naar duurzame groei en ontwikkeling. EMG speelt een centrale rol in het tot stand brengen van deze verandering en het is dan ook een eer voor mij om onderdeel te zijn van deze adviesraad.”

Auken benadrukt de unieke kwaliteiten van EMG op het gebied van de circulaire economie: “De circulaire economie is één van de meest interessante manieren om duurzaamheid te combineren met bedrijfsgroei. Ik kijk er naar uit om de transformerende kracht van deze nieuwe manier van denken vanuit strategisch oogpunt verder te verkennen, in samenwerking met EMG.”

Artikel MVO: Prins Pieter-Christiaan van Oranje voorzitter van adviesraad EMG