Directeur EMG Nederland

Internationaal adviesbureau voor duurzaamheid EMG maakt vandaag bekend dat Drs Bjorn Sanders is benoemd tot directeur EMG Nederland. Sanders is een ervaren leidinggevende met brede achtergrond in project-management en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Tot voor kort was hij directeur van het C2C ExpoLAB in Venlo.

Sanders is een bedrijfskundige met brede werkervaring in zowel binnen- als buitenland. Met een sterk cv op het gebied van operationeel management, kwaliteitsmanagement, management van organisaties en optimalisatie van productieketens, werkte hij aan diverse projecten in Europa, Latijns-Amerika, de VS en China. In laatstgenoemd land woonde hij anderhalf jaar voor het opzetten van een fabriek voor medische hulpmiddelen.

Met vestigingen in Nederland, Engeland, Dubai, Qatar en de VS is EMG een gerenommeerd adviesbureau voor duurzame ontwikkeling en MVO. EMG ondersteunt overheidsinstanties, bedrijven en non-profit organisaties bij de ontwikkeling en implementatie van duurzaamheid als model voor economische, milieukundige en sociale winstgevendheid.

Sanders: “EMG is een organisatie die zich vooral onderscheidt door zich te richten op positieve resultaten door de focus op duurzaamheid, in plaats van het enkel minimaliseren van de negatieve gevolgen van het menselijk handelen. Organisaties waar wij mee samenwerken, zien hierin de kans om daadwerkelijk oplossingen te genereren die kunnen leiden tot een betere wereld en toekomst. Het geeft me veel energie om, samen met ons team van experts, actief bij te dragen aan het realiseren van deze visie.”

Daan Elffers, oprichter van EMG, is enthousiast over de aanstelling van Sanders: “Bjorn is een betrokken en daadkrachtig persoon met waardevolle ervaring op het gebied van duurzaam ondernemen, die EMG Nederland kundig zal kunnen leiden. Daarnaast zal hij met zijn team ook aanzienlijk kunnen bijdragen aan de internationale projecten waar EMG Nederland deel van uitmaakt.”

EMG is sinds 2004 gevestigd in Hoofddorp. Als lid van onder meer MVO Nederland, de VBDO en EUROSIF, biedt EMG een breed scala aan diensten aan op het gebied van duurzame ontwikkeling en MVO. Deze diensten lopen uiteen van onderzoek, analyse & strategie, tot training, implementatie en rapportage. Zie www.emg-csr.com/nl voor meer informatie.